BTW terugvragen zonnepanelen

Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie van 20 juni 2013 is het nu mogelijk voor particulieren om de BTW die betaald is op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terug te vragen. Ook in het Belastingplan 2015 blijft het terugvragen van de BTW op de zonnepanelen nog steeds mogelijk.

De gemiddelde besparing is ongeveer 18% (21% op materiaal en 6% op montage) en dat is toch mooi meegenomen. U verdient zo uw zonnepanelen eerder terug waardoor het rendement op uw investering nog groter wordt. Toch blijkt uit vragen van bezoekers aan onze website dat er toch nog veel vragen zijn over hoe de hele procedure in zijn werk gaat en wat u moet doen. Let op: De BTW op aanschaf en installatie van zonnepanelen kan volledig worden teruggevraagd, hierop wordt wel een zgn. forfait aan BTW in mindering gebracht (= hoogte afhankelijk van de capaciteit van de zonnepanelen).

De procedure voor het terugvragen van de BTW

Om de BTW terug te ontvangen moet u zich melden als Btw-ondernemer bij de Belastingdienst in de maand waarin u de zonnepanelen heeft besteld. Daarna doet u BTW-kwartaal-aangiften in het jaar dat de zonnepanelen zijn aangeschaft en krijgt u de betaalde BTW terug. Daarna doet u een beroep op de Kleine Ondernemersregeling (KOR) en vraagt u een ontheffing van administratieve lasten vanaf jaar 2 aan, na goedkeuring daarvan hoeft u in de jaren na aanschaf van de zonnepanelen geen Btw-aangiften meer te doen.

Voor veel mensen is deze procedure best ingewikkeld om zelf te doen. Thuiszonnepanelen helpt u graag op weg om deze procedure eenvoudiger te maken. Wij kunnen u in contact brengen met een accountantskantoor met veel ervaring op het gebied van zonnepanelen en btw. Zij kunnen alle bovengenoemde werkzaamheden verzorgt voor € 100,= exclusief BTW (de BTW van € 21,= krijgt u terug van de Belastingdienst bij installatie van de zonnepanelen in 2015). Bovendien zijn zij aanspreekpunt telefonisch of per email voor uw eventuele vragen.

[gravityform id=”4″ name=””]

Plaats een reactie

ONTVANG OOK ONZE NIEUWSBRIEF