Calculator terugverdientijd zonnepanelen

Zonnepanelen-calculatur-terugverdientijdUiteraard is het milieu belangrijk wanneer u kiest voor zonnepanelen maar dat is voor de meeste mensen niet voldoende om te besluiten om zonnepanelen te gaan plaatsen. Ook de terugverdientijd van de zonnepanelen is belangrijk. Hoe lang duurt het voordat ik mijn zonnepanelen heb terugverdiend is dan ook een vraag waar de meeste mensen graag antwoord op willen hebben. Met onderstaande eenvoudige “calculator terugverdientijd zonnepanelen” kunt u snel bepalen hoe lang u erover doet om uw investering terug te verdienen.

Omvang installatie

Vul hier in hoeveel Wp aan panelen u van plan bent om te gaan plaatsen (of al geplaatst).

Aanschafprijs

U heeft waarschijnlijk één of meerdere offertes laten maken om tot uw keuze te komen. Na het vergelijken van deze offertes voor uw zonnepanelen vult u de totaalprijs hier in de calculator terugverdientijd zonnepanelen in. Of u dit inclusief of exclusief btw doet ligt aan u zelf. U kunt er namelijk voor kiezen om de btw op uw zonnepanelen terug te vorderen door u als energieproducent te laten registreren bij de belastingdienst. Via onze checklist kunt u bepalen of dit voor u mogelijk is en hoe u dit moet doen.

De oriëntatie

Kies hier de richting waarin u de zonnepanelen gaat plaatsen. We rekenen met een factor 0,85 voor Oost en West en een factor 0,9 voor het Zuiden. Dit zijn reële aannames maar kunnen uiteraard afwijken in bepaalde gevallen.

Energieprijs

De energieprijs staat standaard ingevuld op €0,23 cent per kWh. U kunt zelf dit bedrag veranderen wanneer uw energieprijs afwijkt.

Het resultaat

Wanneer u alle gegevens goed heeft ingevuld dan komt er rechts naast de gegevens een kolom te staan van 10 jaren. “Saldo jaar 1” is het jaar waarin u de zonnepanelen heeft gekocht. De bedragen zijn in het begin negatief omdat uw investering nog niet is terugverdiend. Zodra het bedrag positief wordt heeft u uw zonnepanelen terugverdiend en daarna maakt u eigelijk winst met uw installatie. De winst per jaar is de geschatte opbrengst per jaar. Wanneer blijkt dat u na 10 jaar nog niet uw installatie heeft terugverdiend dan is het misschien verstandig om nogmaals goed naar de offertes te kijken.

De terugverdientijd calculator

[gravityform id=”3″ name=”Calculator” title=”false” description=”false”]

2 gedachten over “Calculator terugverdientijd zonnepanelen”

 1. Is het niet dat pas als je meer levert dan je gebruikt, je over het meerdere de belasting (btw) zou moet afdragen? Je levert anders toch niets!

  Het lijkt mij trouwens een vertekent voorbeeld hierboven. Het geld dat je terugkrijgt is eenmalig. Wat je moet betalen is waarschijnlijk jaarlijks dus weer negatief voor je rendement.
  De btw afdracht zie ik trouwens ook niet in de rekencalculator terugkomen. Er wordt ook maar meteen van 90% rendement uitgegaan. Haalt iedereen dat?

  Beantwoorden
  • Omdat de belastingdienst niet kan vaststellen hoeveel energie je produceert omdat je ook direct saldeert op de meter gaat men uit van een forfait op basis van het aantal Wp.

   Na een jaar vraag je ontheffing aan van de administratieve plicht omdat je minder dan €1345 btw hoeft te betalen. Daarna betaal je het forfait dus niet meer en hoef je dus geen rekening mee te houden bij de terugverdientijd. Zoals ik al aangeef ben je vrij om de prijs in of exclusief btw in te vullen. Wanneer je dit exclusief doet zou je direct het forfait kunnen verrekenen van het eerste jaar.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

ONTVANG OOK ONZE NIEUWSBRIEF