Solar gadgets bij kickstarter

Ik zoek regelmatig naar solar gadgets bij Kickstarter en kom daar soms leuke en handige producten tegen. Uitvinders zijn via de website op zoek naar voldoende kapitaal om hun idee van de grond te krijgen. Deze manier van kapitaal genereren noemen we, met een goed Nederlands woord, crowdfunding. Uiteraard zijn er niet alleen solar gadgets bij Kickstarter te vinden, maar veel meer producten in uiteenlopende categorieën.

Hoe werkt Kickstarter

Het begint met iemand die zijn idee presenteert door middel van een video, begeleidende tekst en foto’s aan de ‘crowd’. Daarbij doet hij of zij een aanbod aan de potentiële investeerders om het aantrekkelijke te maken om aan de wieg te staan van een nieuw product. Dit aanbod kan bijvoorbeeld zijn dat je een limited edition van het product ontvangt zodra de productie is gestart. Er wordt bij de start aangegeven binnen welke tijd er hoeveel geld binnen moet zijn om het project door te laten gaan. Wanneer er niet voldoende investeerders (kopers) zijn dan gaat het project niet door. Soms worden projecten voor meer dan 100% gefinancierd en dat is natuurlijk alleen maar een opsteker voor de bedenker. Een voorbeeld van een zeer succes product in de categorie technologie is een 3D-printer in desktop-formaat deze is nu voor 2946% gefinancierd. Maar goed we hebben het hier over solar gadgets bij kickstarter en dus heb ik een tweetal leuke projecten uitgezocht.

Opvouwbaar USB-zonnepaneel

Er zijn diverse kickstarter projecten te vinden waarbij er gezocht wordt naar een compacte en mobiele oplossing voor het opladen van mobieltjes en tablets met behulp van zonnepanelen. Zelf vind ik deze oplossing wel een mooie qua uitvoering en mogelijkheden. Het project is inmiddels ruimschoots gefinancierd, de bedenker had een doel van $5.000, maar is uiteindelijk op ruim $190.000 gesloten.

opvouwbaar zonnepaneel

Wanneer u nu het product zou willen kopen dan kan dat via de website van browndogsolar u betaald van wel iets meer dan de mensen die het project gesteund hebben via Kickstarter. Op dit moment worden drie versies van de opvouwbare zonnepanelen aangeboden te weten 5W, 7W en 10W. Daarnaast is er ook een powerbank te koop, eigenlijk een stevige accu die opgeladen kan worden met het zonnepaneel en waarmee u een tablet of smartphone zou kunnen gebruiken of ieder ander toestel dat 5V USB-spanning nodig heeft.

Koken met de zon

Ook een sympathiek project is de GoSun Stove. Het is een draagbaar en lichtgewicht zonneoven waarmee je kunt koken, bakken en braden met behulp van de zon. Er zijn natuurlijk een aantal voordelen te noemen voor deze oven namelijk; er is geen brandstof nodig, hij is simpel te gebruiken en goed te transporteren. Het nadeel is volgens mij dat alles in de lange buis moet passen dus dat wordt geen hele kip braden, maar drumsticks. Het onderstaande filmpje laat zien hoe de oven gebruikt kan worden.

Het doel van $40.000 is inmiddels bereik voor dit kickstarterproject, er werd ruim $200.000 opgehaald. Weer een succesvol idee dat inmiddels ook een eigen website heeft waar het product te koop is. Dus heeft u ook last van klagende buren wanneer u de barbecue opstookt in de zomer neem dan eens een kijkje op de website van de GoSunstove. Echt goedkoop is deze oven overigens niet, de grote uitvoering kost $279. Maar goed dan hoeft u ook nooit meer briketten en aanmaakblokjes te kopen.

Plaats een reactie

ONTVANG OOK ONZE NIEUWSBRIEF